Kent Konseyi’ nde Çalışma Grupları Toplandı

Kent Konseyi’ nde Çalışma Grupları Toplandı

Kozan Kent Konseyi çalışma grupları gerçekleştirdiği toplantılarda ilçedeki sorunları başlıklar halinde masaya yatırdı.

Çalışma grubu üyelerinin katılımı ile kent konseyi binasında gerçekleşen toplantılarda, çevre düzenlemesinden tarihe, kültürden turizme kadar birçok konu görüşüldü.

İmar çalışma ve Şehircilik - Çevre çalışma gruplarının ortaklaşa düzenlediği toplantının gündem başlıkları arasında görüntü kirliliği, tek tip tabela ve kaldırım işgali gibi konular yer aldı. Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak ve tabelalarda standardizasyonu yakalamak amacıyla tek tip tabela çalışmaları ile ilgili maliyet analizi, pilot bölgenin tespit edilmesi ve çalışmaların koordine edilmesi hakkında görüşmelerin yapıldığı toplantıda, ayrıca kaldırım işgalinin önüne geçmek için yapılacak çalışmalar ve ilgili belediye birimlerinin yapabileceği denetimler hakkında da fikir alışverişi yapıldı.

Tarih, Kültür ve Turizm Çalışma gurubunun yaptığı toplantıda ise ilk gündem maddesi Adana MHP Milletvekili Sayın Ali Halaman’ın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeneklerinden Anavarza Antik Kentinin hak ettiği ilgiyi görebilmesi için çıkarttırdığı 1 milyon dolarlık ödenek oldu. Daha fazla yatırımın önünün açılabilmesi için Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ve MHP Milletvekili Ali Halaman başta olmak üzere kent protokolünün katılacağı bir Anavarza gezisi düzenlenmesi kararı alındı.

Kozan’ın turistik merkezlerinde hizmet kalitesini arttırmak için Kozan Halk Eğitim Merkezi ile ortak açılacak komi, resepsiyon görevlisi ve garson eğitim kursları düzenlenmesi kararı alan Tarih, Kültür ve Turizm çalışma grubunda, ayrıca Kozan’ın gelenek – göreneklerini ve kültürünü genç nesillere öğretmek ve aktarmak amacıyla liseler arası bilgi yarışması yapılması tavsiye kararı da çıktı.